Eng
English
Deutsch
Deu

Sajtó megjelenések

MTI (2012. 12. 04.)
Portfolio.hu (2012. 12. 04.)
Hirado.tk (2012. 12. 04.)

Tájékoztatás (2013. május 10.)

2013. május 11-től a www.futárbörze.hu, a www.futarborze.hu, és a www.courierborse.com weboldalak üzemeltetője Molnár László EV. (HU-6044 Kecskemét, Belsőnyír 322., nyilvántartási szám: 1297910, adószám: 44187916-2-23), telefon: +3630/9381120, office@futarborze.hu

Sajtóközlemény

Magyar kezdeményezésre átalakulhat a csomagszállítási piac Európában.

Magyarországon az utóbbi években egyre dinamikusabban terjed az interneten keresztül történő vásárlás, melynek következtében az online áruházak forgalma a 2001-es 4-5 milliárd forintról 2012 végére közel 170 milliárd forintra* emelkedhet. Ennek hatására, több mint 30 szorosára nőtt a vásárlókhoz eljuttatandó csomagok darabszáma is, mely új kihívások elé állítják a kiscsomag-szállítási szektor résztvevőit. A vásárlók igényeinek átalakulása következtében a futárszolgálatoknak egyre gyorsabban és egyre költséghatékonyabban kell egy megbízást teljesíteniük, aminek megoldása nem kis feladatot jelent a szállítási cégek vezetői számára. Erre kínál megoldást egy új kezdeményezés, az internet alapú online futárbörze, mely a csomagot küldök részére a csomagfeladást, a csomagszállítók részére pedig fuvarszerzést teszi egyszerűbbé.

A csomagszámok növekedésének tendenciáját látva, két fiatal vállalkozó több hónapos előkészítő munka után létrehozta Magyarország –sőt ebben a formában Európa- első futárbörzéjét. A futárbörze.hu egy olyan virtuális piactér, ahol a csomagot küldeni szándékozók közzéteszik csomagküldési megbízásukat, a futárcégek pedig, a meghirdetett szállításokra ajánlatokat tesznek. Ezzel most először nyílik lehetőség arra, hogy egy csomagküldeményt a lehető legoptimálisabb feltételek mellett lehessen eljuttatni a címzett részére. Ha gyorsan kell, akkor gyorsan, ha olcsón kell, akkor olcsón. A futárbörze hasonlóan működik a már jól ismert fuvarbörzékhez azzal a különbséggel, hogy itt olyan küldemények szállítására lehet ajánlatot kérni a futárszolgálatoktól, mely méreténél és súlyánál fogva „door to door” (háztól-házig) kiszállítást lehetővé tesz.

A nap huszonnégy órájában működő Futárbörze informatikai rendszerét Magyarországon potenciálisan 400 futárszolgálat és közel 3500 online áruház tudja használni, de bárki számára ingyenesen elérhetők a börze alapszolgáltatásai (csomagfeladás, futárkeresés).

A cég felmérése szerint csomagszállító vállalkozások és futárszolgálatok közel 10 százalékos költségmegtakarítást érhetnek el az on-line futárbörze használatával a hagyományos módszerhez képest, hiszen jobban tervezhetővé válik a csomagok felvételének és kiszállításának útvonala, telített járatokkal tudnak közlekedni és csökken az üresjáratok száma.

A társaság, a magyar ügyfélszám dinamikus növekedése mellett a nemzetközi relációban is rohamos ügyfélszám emelkedésre számít. A Futárbörze online (internet alapú) elérhetősége és sokrétű szolgáltatásai bizakodásra adnak okot - közölte a börze üzemeltetését ellátó Web ITem Kft ügyvezetője Csomós Nándor, aki egyben a futárbörze.hu projekt számítástechnikai kidolgozását koordinálta.

A cég tervei között szerepel, a futárszolgálatok piaci pozíciójának megerősítése a börze nemzetközi (európai) piacokon való intenzív jelenlétével. A futárbörze talán nem véletlenül használja a „legyen részese a kiscsomag-szállítási piac újrafelosztásának” szlogent, hiszen szolgáltatásaik révén az eddig háttérbe szorult kisvállalkozások előnyükre fordíthatják a jelenlegi helyzetet.
Arra a kérdésre, hogy ezzel nem vívják-e ki a nagy nemzetközi csomagszállító vállalkozások haragját, Molnár László a futárbörze PR menedzser munkatársa elmondta, hogy a börze együttműködésre törekszik a szegmens valamennyi résztvevőjével, ezért számukra is tudnak kedvező szolgáltatást kínálni.
További információk a www.futárbörze.hu honlapon elérhetők.

* forrás: GKIeNet (A magyarországi B2C internetes kereskedelem 2011-es összefoglaló adatai)

Molnár László EV.
HU-6044 Kecskemét, Belsőnyír 322.
nyilvántartási szám: 1297910
adószám: 44187916-2-23
telefon: +36-70/297-0164
info@futarborze.hu

Vissza